Karin Dieters, Kunst Rond de Venen, dans en zang

Een geweldig leuke dans- en zangschool met een enthousiaste en zeer ervaren docent. Plezier, techniek, educatie, ontwikkeling en samenwerken gaan hand in hand. We geven les in kinderdans, moderne dans, klassiek ballet en “Sing &Dance”!

Wat fijn dat je interesse hebt in onze zang- of danslessen. Dat is ook niet zo raar want zingen en dansen is het leukste dat er is, goed voor je ontwikkeling en ook nog eens heel gezond.

Dansen bij Kunst Rond de Venen betekent dansen en zingen met veel plezier, persoonlijke aandacht voor iedere leerling, goed onderwijs met een duidelijke leerlijn en vooral veel genieten!

Speciaal voor alle liefhebbers hebben we dit seizoen een heel inspirerend aanbod. Naast de kleuterlessen en de balletlessen starten we dit jaar een demoteam voor tieners. Deze dansers ontwikkelen een sterke klassiek basis, dansen choreografieën in verschillende stijlen en doen mee aan wedstrijden. Voor de iets jongere kinderen die erg gemotiveerd zijn bestaat sinds afgelopen jaar ook de mogelijkheid om na een proefles een tweede balletles te volgen in een niveau hoger.

Zang en dans zijn uitvoerende kunsten. Daarom wordt er bij KRDV veel opgetreden en gepresenteerd. Alle leerlingen treden jaarlijks meerdere keren op; tijdens de Najaarsmarkt in Wilnis, de kerstvoorstelling tijdens de feestdagen, het straattheaterfestival in Mijdrecht en jaarlijks de grote eindvoorstelling in een theater. Daarnaast organiseren wij open lessen waarbij familie en vrienden welkom zijn om een kijkje te nemen in de les.

Heb je zin gekregen om ook eens mee te komen dansen en zingen? Neem dan contact met mij op. Je bent van harte welkom.

Rooster 2019-2020

Donderdag

15.45 - 16.45 uur             Klassiek ballet 8-10 jaar (groep 5-6)

16.45 - 17.45 uur             Sing & Dance! 8-11 jaar (groep 5-7)

17.45 - 19.00 uur             Demoteam tieners

19.00 - 20.00 uur             Modern-jazz volwassenen (alle niveaus)

Vrijdag

13.45 - 14.30 uur             Kleuterdans 4-5 jaar (groep 0-1)

14.30 - 15.15 uur             Kleuterdans 5-6 jaar (groep 2)

15.15 - 16.15 uur             Klassiek ballet 6-7 jaar (groep 3)

16.15 - 17.15 uur             Klassiek ballet 7-8 jaar (groep 4)

Kleuterdans

Heerlijk 45 minuten lekker dansen samen met de andere kinderen en mij. Heerlijk om te doen, maar zeker ook heel leuk en leerzaam. Zo komen de kinderen tijdens de lessen vaak voor het eerst in aanraking met zichzelf presenteren, samen werken met andere kinderen en creatief bezig zijn met dans waarbij ze hun eigen lichaam goed leren kennen. De groepjes zijn voor deze jongste kinderen nog klein en daardoor heb ik veel aandacht voor iedere leerling. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de basiselementen van theaterdans. In de les draaien we diverse soorten muziek; van klassieke muziek, K3, popmuziek tot wereldmuziek. Hierdoor luisteren de kinderen naar verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Dit bevordert de muzikale ontwikkeling van het jonge kind. Staat jouw kind ook graag te swingen op muziek en denk je dat kleuterdans iets kan zijn voor jullie kind? Kom dan langs en doe vrijblijvend een keertje mee.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is een prachtige sierlijke dansvorm. Wie kent niet de balletten van “Het zwanenmeer” en “De Notenkraker”?  De balletlessen bij KRDV worden gegeven volgens de Russische Vaganova-methode, ontwikkeld door Agrippina Vaganova, een professionele ballerina van het Imperial Russian Ballet en leefde van 1879-1951. Vaganova combineerde de romantiek van het Franse ballet met het drama van het Russische ballet en met de sportiviteit van het Italiaanse ballet in een ballettechniek training en stijl die sterk en sierlijk is op hetzelfde moment. Agrippina Vaganova benadrukte het belang van het opbouwen van kracht in de spieren, flexibiliteit in de onderrug, elasticiteit van de armen en een duidelijke vormgeving van de handen.

De meeste Ballet-en-Dansacademies en Dans-en Balletgezelschappen in Nederland hanteren deze nog steeds hoog aangeschreven methode. De balletlessen van KRDV worden gegeven volgens deze methode. Je ontwikkelt lenigheid, coordinate, de balletposities en bewegingen, uithoudingsvermogen en ontwikkelt discipline. In de lessen besteed ik ook aandacht besteed aan choreografie en moderne dans.

Demoteam tieners

Sommigen dansers dansen al jaren en waren toe aan een nieuw doel waarbij ze graag meer optreden en zichzelf willen meten met andere dansers. Daarom zijn we sinds dit jaar gestart met een demonstratiegroep voor jonge dansers. Na een eerste brainstorm hebben ze zelf een naam bedacht voor hun nieuwe groep; demoteam STARS! Deze fanatieke dansers ontwikkelen tijdens een 75 minuten durende les een sterke klassieke basis, dansen choreografieën in verschillende stijlen en doen mee aan wedstrijden door het hele land.

Sing & Dance

Hou je van zingen en dansen? Dan is deze les wat voor jou! We starten iedere les met een dans warming-up op popmuziek. Daarna doen we zangoefeningen en zingen we korte liedjes om onze stem warm te maken. Na het inzingen starten we met ons hoofdlied. Daarbij combineren we zang en dans zodat we later een spetterend optreden neer kunnen zetten!

Modern-jazz voor volwassenen

In de lessen komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans. Mijn lessen zijn inspannend en expressief en beginnen altijd met een warming-up om alle spieren los te maken. Daarna werken we aan de jazz- en moderne danstechniek door middel van oefeningen en bewegingen op de grond, op de plaats en door de ruimte. In het laatste deel van de les gebruiken we de behandelde techniek voor het instuderen van een danscombinatie. Die danscombinaties kunnen variëren in stijl. We dansen op uiteenlopende muziekstijlen, waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. inleving, expressie, timing, frasering en dynamiek. De les is professioneel opgebouwd om te komen tot steeds meer diepgang in techniek, expressie en uitvoering. We werken aan verfijning en steeds ingewikkeldere bewegingen zoals technische draaien, vloerbewegingen/rollen en grote sprongen. Kortom; Een fijne dansles met een leuke groep volwassenen waarbij we ook nog eens heerlijk swingen. Kom gerust langs voor een proefles!

Vakanties

Herfstvakantie  ma 21 oktober t/m vrij 25 oktober 2019

Kerstvakantie  ma 23 december 2019 t/m vrij 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie ma 24 februari t/m vrij 28 februari 2020

Paasweekend  vrij 10 april t/m ma 13 april 2020

Meivakantie  ma 27 april t/m din 5 mei 2020

Hemelvaart  don 21 mei t/m vrij 22 mei 2020

Pinkstervakantie  ma 1 juni 2020 t/m vrij 5 juni 2020

Docent

Karin heeft in 1998 de opleiding Docentdans (eerste graad) aan de Arnhemse Dansacademie (Artez) afgerond met de specialisaties flamenco, jazz en kinderdans. In 2002 heeft ze de studie Kunst- en mediamanagement afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Voor deze studie liep ze een organisatorische internationale stage in Montréal Canada bij het "Festival International de Nouvelle Danse". Daar kwam zij in aanraking met de diverse moderne dansgezelschappen van o.a. Merce Cunningham en Trisha Brown.

In 2007 is Karin afgestudeerd aan de PABO opleiding Saxion te Deventer. Medio 2010 ging Karin op studiereis naar New York om danslessen te volgen bij het "Broadway Dance Center" en "Steps". In 2017 heeft Karin met succes de HBO studie "Lichte Muziek" afgerond aan de Schumann Akademie. Karin geeft sinds 2016 privé- en groepslessen zang. “Dansen en zingen zijn geweldig om te doen! Ik ben heel blij dat ik van mijn passie mijn vak heb kunnen maken. Het geeft mij veel plezier om mijn kennis en enthousiasme over te kunnen brengen op dansleerlingen van alle leeftijden.”

Kosten

Dansles:  45 minuten  september 2019 t/m juni 2020  € 240,-

Dansles:  60 minuten september 2019 t/m juni 2020   € 270,-

Dansles:  75 minuten september 2019 t/m juni 2020   € 335,-

Kleding

Goed schoeisel en kleding zorgt ervoor dat de dansers onbelemmerd kunnen dansen en ik de dansers goed kan corrigeren. Wanneer alle kinderen dezelfde kleding en schoeisel dragen geeft het rust, zekerheid en duidelijkheid in een groep. Om deze redenen vraag ik aan de ouders om schoeisel en kleding van de lijst aan te schaffen. Deze is tegen korting te koop bij “De Danswinkel”. Zij weten exact welk merk en type er nodig is voor deze groep. Bij toekomstige optredens hebben de kinderen deze kleding en schoenen nodig.

De juiste danskleding kan met een riante korting worden aangeschaft in één van de Danswinkel.nl winkels in Hilversum, Amsterdam of Den Haag. Vestiging in Hilversum: Danswinkel.nl, Spoorstraat 13 - 1211 EZ, Hilversum.

De kledingvoorschriften kunnen ook met 10% korting online worden besteld via Danswinkel.nl/karindans of telefonisch: 035-6217111. Laat de danskleding thuis leveren of haal het op in één van de winkels om gelijk te kunnen passen. Vraag Karin om de speciale online kortingscode.

Locatie

De lessen worden gegeven in een aangename en grote dansstudio voorzien van een spiegelwand, professionele balletbarres en kleedruimte.  Adres: Willisstee, Pieter Joostenlaan 24, 3648 XR  Wilnis.

Inschrijven en/of contact

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact: Karin Dieters: 06-14896506 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.karindans.nl

Website: www.karindans.nl

Karin Dieters maakt deel uit van het docentencollectief Kunst Rond de Venen

www.krdv.nl